Известие

Collapse
No announcement yet.

Повдигане на предница

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Повдигане на предница

Кой как е дигал предницата на тия зверове?Чух доста варианти.Нека се пробваме да ги обсъдим-плюсове и минуси...
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Здравеите и от мен!Купих колата преди 10 месеца....Преди това карах Капа,която също е ниска и е доста трудно да се качваш по бордюрите.Собственика на Алфата ме предупреди че колата е доста ниска.Чел съм за много колеги които са с изпраскани картери.Обикновенно си карам колата сам наи-много да има седнал човек отпред.Общо взето с внимателно каране някак си се справяш по кривите като кадаиф Варненски булеварди.Но скоро се наложи да седнат всички 5 човека които може да побере.Колата буквално легна на земята ....и разбира се ударих картера.Много се уплаших и твърдо реших че така няма да я бъде.Четох за колега които беше сменил предни пружини с нови ...Като се замисля има логика...Защото ЖЕТЕДЕТО си е не много лек мотор и 10 години е нормално да се слегнат така пружините и колата да висне.Странното е че това не дава никакъв резултат.Колегата ТЕОДОР и тои скоро смени старите пружини и сложи нови.Прави ми впечатление че 166ците след 2000 година са малко по високи отпред от първите години на производство....
    Моята я повдихнах като подложих под оригиналните пружини тавата която държи пружината на задните амортисьори на Голф 2-3-ка...Ето снимки преди и след повдигането
    За мен е постигнат желания ефект колата се повдигна точно с около 3 пръста.Ако някои се интересува мога да помогна с допълнителна информация точно кое как става.
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

ето снимките
      Attached Files
      5 Ланчии зад гърба си!
      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
        ето снимките
        Готина кола...
        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

много хубава кола прилича на лада нива хора като искате висока кола си купете джип не разбрахте ли че това е лимузина а не кола да си орете нивата с нея има голфове за тая работа с тия пружини и тая вдигната предница е усран целият италиански дизайн
          ALFA ROMEO 155 2.0 T.S.
          ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от bobbybg75 Покажи съобщение
            много хубава кола прилича на лада нива хора като искате висока кола си купете джип не разбрахте ли че това е лимузина а не кола да си орете нивата с нея има голфове за тая работа с тия пружини и тая вдигната предница е усран целият италиански дизайн
            Точно голям дизайн...-виснала предница като сопол.А да капне а не.Само където на края капва ама черно и то отзад.156 да не е с развален дизайн че е дигната нормално от земята?

Comment

Аз пък се чудя как да сваля задницата Всеки с проблема си Ако някой му идва нещо на ум да казва.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                Аз пък се чудя как да сваля задницата Всеки с проблема си Ако някой му идва нещо на ум да казва.
                Слагаш две тобри пясък по 20кг. в багажника и си готов.
                Наскоро ми се наложи и се убедих, че возията е по-добра отколкото сам човек в колата.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Слагаш две тобри пясък по 20кг. в багажника и си готов.
                  Наскоро ми се наложи и се убедих, че возията е по-добра отколкото сам човек в колата.
                  Eeeeee то ако е така, най-спортната кола ще е жигула връщаща се У градЪ
                  sigpic

Comment

Бравос колега, добре си го измислил. Аз за 2 седмици 2 пъти закачам картера, та тия приказки за трактори мрактори са голяма романтика, ама... Екстра си е, не е станала УАЗ. Всеки си решава сам. Може би и аз ще прибегна до тоя вариант скоро . . Можеш да дадеш малко подробности ако не те мързи
                    166, 2.4 JTD'00

Comment

Зимните ми гуми са 215/55/16 и с тях беше чувствително по-висока...
                      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от teodor80 Покажи съобщение
                        Точно голям дизайн...-виснала предница като сопол.А да капне а не.Само където на края капва ама черно и то отзад.156 да не е с развален дизайн че е дигната нормално от земята?
                        Може би, едни нови пружинки да свършат работа, че гледам, гледам, предницата на тоя модел автомобили са всичко друго, но не и ниски и увиснали.
                        "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                          Може би, едни нови пружинки да свършат работа, че гледам, гледам, предницата на тоя модел автомобили са всичко друго, но не и ниски и увиснали.
                          Преди 8 дена ги смених.Резултат нулев.

Comment

Откакто си махнах шпилките отдолу на картера и планката-паразит не съм имал никакви проблеми
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                              Откакто си махнах шпилките отдолу на картера и планката-паразит не съм имал никакви проблеми
                              Нито първия ми имаше такива нито втория ми има.Дано по скоро се реша какво да я правя та да не коментирам как са ми шпилките на третия.

Comment

Working...
                              X